içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ZİRVE SARI LACİVERT...

 

Bir günlüğüne liderlik koltuğunu ezeli rakibine bırakan kanarya, koltuğu gösterişli bir şekilde geri aldı.

 

İlk 20 dakikada skoru 3/0'a getiren Fenerbahçe, maçı 4/0 kazanırken Başakşehir'e adeta topu göstermedi..

 

Hatta öyle ki kalecileri soğumasın diye geri pasları da atmış olmasalar Livakovic'i maç içinde neredeyse fark etmeyecektik.

 

Bu sezon oynadığı 13. maçından da galip ayrılan kanaryalar, her maça adeta yeni bir rekor kırmak için çıkan bir takım hüviyetine bürünmüş.

 

Geçtiğimiz sezona da Jesus ile benzer bir başlangıç yapan kanaryalar, bu sezon defansif anlamda ise geçtiğimiz sezondan çok daha güven veren bir oyun anlayışı ile sahaya yayılıyor.

 

Geçen sezon Jesus, Fenerbahçe'ye üçlü savunma ve ofsayt taktiği  uygulatıyordu.
Özellikle derbi maçlarında bu anlayışı yüzünden oldukça zor anlar yaşayan Fenerbahçe sadece Trabzonspor'a karşı bir galibiyet alabilmişti.

 

Görünen o ki, İsmail Kartal Fenerbahçe'den uzak kaldığı dönemde takımın zaaflarını iyi analiz etmiş ve şimdi çözümlerini bir bir sahada sergiliyor.

Tabii ki bunda Fenerbahçe'nin artan oyuncu kalitesinin etkisinin de olduğunu söyleyebiliriz.

FENERBAHÇE RAHAT KAZANDI! (ÖZET) Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 4-0 -  Fenerbahçe (FB) Haberleri Spor

Fenerbahçe'nin kadro yapısı bir kaç oyuncu dışında genelde savaşçı tabir edilen oyunculardan kurulu görünüyor.

 

Hatta yıldız diyebileceğimiz Dzeko,Tadic, Fred, Szymanski gibi oyuncular bile birrer savaşcı performansı ile mücadele ediyor. İsmail KARTAL'ın başarısının sırlarından biri de bence bu.

 

Maç içinde öne çıkan oyuncuların başında Szymanski'nin adını verebilirim.

 

Kendisinden beklenilen ofansif etkiyi 2 gol atarak fazlası ile veren sempatik oyuncu bu maçta defansif  anlamda da ortaya koyduğu mücadele ile benim büyük beğenimi kazandı. 


Maça sağ kanatta başlayan Ferdi Kadıoğlu, Antalya maçına göre daha derli toplu bir görüntü verirken, sol bekte Oosterwolde her geçen gün artan bir performans ortaya koyuyor.

 

Becao ve Djiku'nun defansta güven veren görüntüsüne, İsmail'in oyununu basitleştirmesi ve bu sayede daha faydalı oynamaya başlamasını da eklemek isterim.

 

Tadic için de oyuna katkısının yeterince olmadığı eleştirilerinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Bugün atılan iki golde de etkisi vardı, gol pozisyonuna da girdi, bir çok pozisyonda da çok ince dokunuşları ile oyuna akış sağladı.. 

 

İlerleyen haftalarda skor katkısı da vereceğinin sinyallerini gösteriyor kanımca.

 

***

Fenerbahçe Alagöz Holding, Süper Kupa'da tarih yazdı! Türkiye'de bir ilk -  İttifak Gazetesi

Son olarak Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, FIBA Süper Kupa maçında Fransa'nın LDLC ASVEL Feminin ekibini 109-52 yenerek kupanın sahibi oldu..

 

FIBA Avrupa Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding ile Avrupa Kupası'nı kazanan LDLC ASVEL Feminin, Franrsa'nın Lyon kentinde Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.

 

Karşılaşmanın ilk periyodunu 26-16  geçen sarı-lacivertli takım, soyunma odasına da 51-28 önde girdi. Üçüncü çeyreği 84-38 üstün tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, müsabakadan 109-52 galip ayrıldı.


Rakibini eze eze yenerek Avrupa'dan kupa getiren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik ediyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla..

mrhiko@gmail.com

Bu yazı 1825 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum