içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SNOB...



Bazı insanlar vardır ki, kendilerini aşırı derecede beğenirler. ‘Her şeyi ben bilirim, en iyisini ben yaparım’  yanılgısını kendilerine hayat tarzı edinirler.

 

Kendi önemlerini çok abartırlar ve her zaman dikkat çekmek, ilgi odağı olmak isterler. Başkalarının haklarını düşünmezler.

 

Kendilerini öne çıkarmak ve her şeyi istedikleri gibi yönlendirmek için başkalarını kullanmakta hiçbir sakınca görmezler. 

 

Snob by Pierre Kleinhouse on Dribbble

 

Başarı, güzellik veya ideal aşk fantezileri geliştirirler. Sergiledikleri bu üstünlük tavırlarının gerçekte derin bir güvensizliği maskelediğinin farkında değildirler. Başka insanların düşüncelerine önem vermiyor gibi görünseler de, aslında bu, onlar için en önemli bir şeydir. 

 

Kendilerine hep hayran olunmasını istedikleri için hiçbir zaman tatmin olmazlar. Bunlar, halk arasında  ‘ kendini beğenmiş’  veya "Snob - züppe" diye tanımlanırlar. Buna bir de sonradan görme karakteri eklenirse ortaya iyice karmaşık bir kişilik yapısı çıkar.

 

Sonradan görmeleri genelde;  fakir olup da, aniden zenginleşince şaşkına dönen ve paranın sağladığı maddi şeylerle övünen insanlar olarak tanırız. (Bu; her sonradan zengin olanın böyle olduğu anlamına da gelmemeli)..

 

Bu tip insanlar hep neler aldıklarından, nerelerde tatil yaptıklarından, arabalarından, mobilyalarından bahsederler. Hatta gittikleri yerlerin tabelası altında fotoğraf çektirip duvarlarına asmaya bayılırlar. Marka meraklısıdırlar. Modaya uymak adına kendilerine yakışmayan kıyafetlerle dolaşıp komik durumlara bile düşerler.

 

Journalism's snob problem is causing self-harm - The Media Leader

 

Sonradan görmelerin bir başka türü daha vardır ki,  bunlar ayni zamanda tehlikelidirler de. Gençlik yıllarında bir baltaya sap olamayıp hep başkalarının sırtından geçinmiş, başkalarını kıskanmış kompleksli insanlardır. 

 

Bu tipler; karınca kararınca bile olsa maddi durumları düzelip bir yere geldiklerinde şaşkına dönerler. Küçük dağları kendilerinin yarattığını sanıp başkalarını küçümserler.

 

Hatta bazen öyle ileri giderler ki; bir zamanlar kendilerine yardım eden insanların bile arkasından konuşurlar. Geçmişteki başarısızlıklarının intikamını alırcasına eski dostlarına saldırırlar. 

 

Yani bir tür "Brütüs"türler... 

 

Defetmekte fayda vardır... 

 

Nota ve Tınıyla... 

 

macit.soydan@gmail.com

Bu yazı 3155 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum