içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

I Have A Dream

                                               'I Have A Dream'  

Not : Sitemize yapılan siber saldırı ile ilgili sizleri bilgilendirmiştik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çok yakın bir zamanda eskisinden daha iyi bir site ile karşınızda olacağız. Bu demek değil ki, haber akışı ve köşe yazıları durmuş durumda. Onları da devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz.  

Geçen yazıda da belirtmiştim. 

Yıkılmadık... Ayaktayız... "27 Mayıs 2023"

Başlığımıza gelince, 

Evet... 

I Have A Dream. Yani "Bir Rüyam Var"

Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınan ve bu alanlardaki çabaları nedeniyle 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü almaya hak kazanan, 28 Ağustos 1963 tarihinde iş ve özgürlük için milyonlarca insana "Bir Hayalim Var" ya da özgün İngilizce ifadeyle "I Have A Dream" diye meydanlardan seslenen Amerikalı sivil haklar aktivisti Martin Luther King Jr.'ın efsane konuşmasını herkes  bilir. 

Tam metni internette bulabilirsiniz ama belki içinden bir takım fikirler çıkarabilir ya da bir yerlere uyarlayabilirsiniz düşüncesiyle bazı yerleri kısaltarak buradan yayınlamak istedim... 

Yorum sizin... 

BİR HAYALİM VAR!

"İşleri ağırdan alma veya yavaştan hareket etme zamanı değildir. Vakit, demokrasiyle ilgili vaatlerin gerçekleştirilme zamanıdır. Vakit, ulusumuzu adaletsizlik bataklığından, kardeşliğin sağlam zeminine oturtma zamanıdır. Vakit, tanrının tüm evlatları arasında gerçekleştirme zamanıdır.

Adaletin aydınlığına kavuşuncaya kadar, isyan fırtınaları ulusumuzun temellerini sarsmaya devam edecektir.

Adalet sarayına giden sıcak eşiğin üzerinde durmakta olan halkıma söylenecek bir çift sözüm var. Haklı davamızı gerçekleştirme yolunda yanlış tutum ve davranışların esiri olmamalıyız.

Hürriyet ateşimizi acı ve nefret kâsesinden içerek söndürmeye çalışmalıyız. Mücadelemizi daima vekar ve disiplinin yüce kanatları altında sürdürmeliyiz. Yaratıcı protestolarımızın fiziksel bir şiddete dönüşmesine asla müsaade etmemeliyiz. 

Her zaman, fiziksel güce, manevi gücümüzün sonsuz yücelikleriyle karşılık vermeliyiz.
Bizler, adalet sular gibi çağlamadıkça ve haklar gür bir nehir gibi coşmadıkça, katiyen tatmin olamayız ve olamayacağız.

Bir çoğunuzun buraya büyük bir çalkantı ve zorlukların içinden sıyrılarak geldiğinizi anlamıyor değilim. Kiminiz daracık zindanlardan henüz kurtulmuş olarak burada bulunuyorsunuz. 

Kimileriniz de, hürriyet aşkınız zulüm rüzgârlarıyla gölgelendiği ve polis işkencesiyle tepelendiği yerlerden geliyorsunuz.

Sizler, ıstırabın her çeşidini tatmış kahramanlarsınız! Acı çekmeden kazanılan başarıların gelip geçici olduğu inancıyla, yolunuza devam edin…

Bugün size şunu hatırlatıyorum ki, dostlarım, ümitsizlik batağında boğulmayalım. şu an yaşamış olduğumuz ve önümüzde bulunan zorluklara rağmen, hala bir hayalim var benim. 

EVET... BİR HAYALİM VAR BENİM... 

gün gelecek, bu ulus ayağa kalkacak ve kendi inanç değerlerini tam anlamıyla yaşayacak. Şu husus apaçık ortadadır ki, bütün insanlar eşit yaratılmıştır.

BİR HAYALİM VAR BENİM !

evet, bir hayalim var…! gün gelecek, özgürlüğümüzün önünde birer engel olan bütün vadiler yükselecek, bütün dağlar eğilecek, engebeli yerler hizaya gelecek ve Tanrı’nın yüce şanı yeryüzüne inecek ve bütün canlılar bunu hep birlikte göreceğiz.

Bizim umudumuzdur bu… bu umutla, bu inançla umutsuzluk dağlarını yontarak bir umut anıtı yapacağız. bu inançla ülkeyi saran ahenksiz sesleri kardeşliğin senfonisine dönüştüreceğiz. bu inanç sayesinde, bir gün özgür olacağınızı bilerek, hep beraber mücadele edecek, hep beraber hapse düşecek ve hürriyet için hep beraber ayağa kalkacağız.

İşte o gün yüce Tanrı’nın bütün kulları yepyeni bir ruhla söyleyecekler bu şarkıyı:

benim ülkem, senin ülken.
özgürlüğün güzel yurdu,
sana söylüyorum bu şarkıyı.
atalarımın öldüğü toprak burası.
şehitlerin gururu olan toprak…
her bir dağın yamacından,
özgürlük yankılanacak!

ve bunu başardığımızda, her kasabadan ve köyden, her kentten özgürlük şarkısının yankısını duyduğumuzda, o gün daha da yakın olacak ve Tanrı’nın bütün kulları el ele tutuşarak eski bir ilahiyi söyleyeceğiz... 

sonunda özgürüz!
şükürler olsun tanrım!
sonunda hepimiz özgürüz.

***

Nota ve Tınılarla...

macit.soydan@gmail.com

Bu yazı 5292 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum