içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

FENERBAHÇE KALDIĞI YERDEN...


Fenerbahçe sezonun ilk maçında sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'ne karşı çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından zor da olsa galip gelmiş ve ardından peşpeşe aldığı galibiyetlerle müthiş bir seri yakalayarak ilk yarıyı 50 puan ile en yakın rakibi Galatasaray'ın iki puan önünde lider tamamlamıştı.


ilk yarı itibariyle 50 puanı 56 golle toplayan Fenerbahçe'nin 103 golle şampiyon olduğu 1988-89 sezonunda yakaladığı başarıyı tekrarlamaya yakın bir performans ortaya koyduğunu düşünüyorum.


Ligin ikinci yarısına da zorlu bir maç ile başlayan Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koysa da ilk maçta olduğu gibi uzatma dakikalarına yine  stres altında girdi.


Nitekim uzatma anlarında Fenerbahçe kalecisi Livakovic, maçın başında ve sonunda yaptığı iki net kurtarış ile Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan kazandırdı.


Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü'nü İrfan Can Kahveci'nin 81. Dakikada attığı gol ile 1/0 geçerken, ikinci yarıda Dzeko'nun ayağından bir de penaltı kaçırdı. Dzeko'nun yaşına  rağmen takımına sağladığı  skor katkısını görmezden gelmek istemem lakin Dzeko'nun son haftalarda attığı  gollere rağmen kaçırdıkları Fenerbahçe taraftarının canını sıkmaya başlamış olabilir.


Bence kış aylarının etkisi hissedilmeye başladıkça artan maç trafiğinin de etkisi ile Dzeko'nun performansında daha da fazla bir düşüş görürsek pek de şaşırtıcı olmamalı. Çünkü şimdiden bence bunun sinyallerini vermeye başladı.


Maç son dakikalara kadar centilmence geçti, hakemin oyuna etki edecek bir hatası olmadı ve hakem başarılı bir performans ortaya koydu.


Böyle bir atmosferde geçen maçtan sonra  Gaziantepspor teknik direktörü Marius Sumudica'nın Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal aleyhine küstahça açıklamalar yapmasına da değinmeden geçemeyeceğim.

 

Daha önce de çalıştırdığı takımlarda aşırı agresif tavırlar ortaya koyduğu için kovulan bu küstah Romen, taraftarlarına hoş görünmek adına Türkiye'nin en büyük camialarından birinin teknik adamına ortada hiçbir gerekçe yokken küstahlık yapmasının kendisine nasıl bir geri dönüşümü olacak merak ediyorum.


Bekleyip göreceğiz.


Trendyol süper lig'in ikinci yarısı itibariyle maçlarda yarı otomatik Var sistemine geçmiş bulunmaktayız. Maliyeti 10 milyon Euro'yu bulan bu sistem bakalım ofsayt çizgisinin çekilişi konusunda oluşan polemiklerin önüne geçebilecek mi ?


Maçta yaşanan bir pozisyonda Tadic'in kulağını rakipten önde gösteren animasyon ilerleyen haftalarda bu konulardaki spekülasyonları durduracak gibi görünüyor. 


Ligin ilk yarısında sayısız skandallarla tartışmaların merkezinde olan Futbol dünyamızın ikinci yarıda tartışmaların minimumda seyrettiği bir ortamda devam etmesi dileği ile esen kalın..


Sevgi ve saygılarımla.


mrhiko@gmail.com

Bu yazı 3352 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum