içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

DAHA SARI DAHA LACİVERT...



Avrupa kupalarında yoluna devam eden son temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika temsilcisi Union SG karşısında cdeplasmanda zorlu bir mücadele verdi.

 

Avrupa futbolunu yakından takip edenler bu eşleşmede Fenerbahçe'nin işinin çok zor olduğu konusunda hemfikirdi.

 

Hemen söyleyeyim bende aynı düşünceyi taşıyordum. 

 

 

Rakip bu maça kadar sahasında 24 maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve kendi liginde güçlü rakiplerine karşı ligi domine eden, teknik ve güçlü futbolcuları bünyesinde barındırarak kollektif futbol oynayan bir takım.

 

Gerek Belçika ligi'nde gerekse Avrupa kupalarında aldıkları flaş sonuçlar da bu söylediklerimi destekler nitelikte.

Fenerbahçe çeyrek finale çok yakın! Union SG'ye Belçika'da farklı tarife |  Türkiye Gazetesi

Bu bilgiler ışığında Fenerbahçe deplasmandan gollü bir beraberlik ile dönmüş olsa bile bence başarılı bir sonuç almış olurdu ki Fenerbahçe turu daha ilk maçtan aralayan bir skor ile Belçika'dan yurda döndü.

 

Maça baskılı başlayan Belçika'nın sarı lacivertlileri en etkili olduğu duran topları çok sayıda korner ile bulmakta gecikmedi. Fenerbahçe rakibin bu baskısına kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmak suretiyle cevap verirken maçın genelinin bu şekilde geçebileceğini düşünüyordum ama öyle olmadı.

 

Fenerbahçe defansta sağlam durup rakibin yüksek toplarını savuşturmayı başarırken rakibin en etkili silahı olan duran top ile de gol bulmayı başardı.

 

Kendi ülkesinde attığı gol ile Belçikalı'ların kalbini kıran Batsuayi Avrupa kupaları golcüsü olmaktan bu maçta da geri durmadı.

 

Oyunun kontrolünü rakibe bırakmış gibi görünse de rakibine etkili olacağı pozisyonlar vermeyen Fenerbahçe maça sol bek başlayıp Çağlar Söğüncü'nün sakatlığı sonrasında stoper'e geçen Osterwolde'nin ayağından bulduğu gol ile iyice rahatladı.

 

Sen ne yaptın Jayden Oosterwolde! İnanılmaz bir gole imza attı - Fenerbahçe  (FB) Haberleri Spor

 

Geldiğinde bir çok futbol otoritesi tarafından ağır bulunan Osterwolde sahasında kazandığı topu takım arkadaşına verdiği gibi pozisyonu harika süzdü ve yaptığı 80 metrelik driplingin ardından golü bulunca sanırım kendisini eleştiren otoritelere gereken cevabı vermiş oldu.

 

İlerleyen dakikalarda Tadic'in ayağından bir de penaltıyı gole çeviren Fenerbahçe ülkemize gurur duyacağımız bir maçın ardından önemli bir puan katkısı daha yapmış oldu.

 

İki sarı lacivertli takımın kapışmasında
Fenerbahçemiz daha sarı daha lacivert olduğunu Belçikalılara gösterdi.

 

Tebrikler Fenerbahçe.


Bu yolun sonu kupa olsun.


Esen kalın.

 

mrhiko@gmail.com

 

Bu yazı 2264 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum