içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AYNI TAS AYNI HAMAM...
 
 
 
Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından bir hayli zaman geçtikten sonra  yaşananların muhakemesi yapılmış ve lütfedilip ilgili cezalar açıklanmış.
 
 
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere bu olayların baş sorumlularından olan TFF yönetimi Trabzonspor'a 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon TL para cezasını uygun görmüş.
 
 
Defalarca benzer hadiselerin yaşandığı Trabzonspor seyircisine yine aynı tarife uygulanmış görünüyor.
 
 
Yani TFF sahaya inip oyuncu, hakem, teknik adam ayırt etmeksizin tekme tokat dalan, sahaya eline ne geçerse atan taraftarları 6 maç tribünden uzak tutarak bu olayların tekrar etmeyeceğine kananat getirmiş.. !
 
 
Öyle mi gerçekten ?
 
 
Elbette ki hayır.
 
 
Öyleyse bence bu komik cezaların izahını nasıl yapmamız gerekir.
 
 
Benim kanaatime göre artık ömrünü çoktan doldurmuş TFF, kimseyi memnun etmeyecek radikal bir ceza verip olaylı maçın iki tarafının da tepkisini almak yerine, sezonun sonunu getirmeyi düşünen bir ruh haline bürünmüş.
 
 
"Ben mi kurtaracağım Türk futbolunu.. Zaten şurada bir kaç aya kalmaz ipimizi çekecekler, en iyisi ben bu bombayı yeni gelecek federasyonun kucağına bırakıp gideyim" demişler bence.
 
 
Öyle ya.. Türk futbolunu kurtarmak  Türk Futbol Federasyonu'nun işi mi ?..
 
 
Sevgili siyasetçilerimiz dururken onlara iş mi düşer.
 
Değerli okuyucular.. 
 
 
İroniyi bir köşeye bırakıp gerçeklere  dönecek olursak..
 
 
Daha ilk yazımdan son yazıma kadar futbolumuzun bir çok skandala gebe olduğunu dile getirmiştim.
 
 
Bu skandalların önüne geçebilmek için tarafsız, adil yönetimler ve güçlü bir irade gereklidir.
 
 
Ne yazık ki bu saydığım unsurlar futbol'un paydaşları arasında yer almıyor. Koltuğa oturduğu günden itibaren gerek kendi gerekse yönetimi ile alakalı bir çok eleştirinin muhatabı olan Mehmet Büyükekşi, ısrarla eleştirilerin haksız olduğunu öne çıkarmaya çalışsa da işler her geçen gün sarpa sarıyor. Gel gelelim Federasyon'dan tık yok.
 
 
Bazı insanlar için İstifa etmek neden bu kadar zor anlamış değilim. Yahu federasyon kuruldu kurulalı son 50 yılda bu yönetim zamanında yaşanan skandalların yarısı bile yaşanmamıştır emin olun.
 
 
Gel gelelim yönetim hiç birşey olmamış gibi pişkin pişkin işlerine devam ediyor.
 
 
Pes doğrusu..
 
 
Yine tekrar ediyorum..Tarafsızlığını yitirmiş, siyasi iradenin kuklasına dönüşmüş bu yönetimin icraatları devam ettiği sürece skandalların ardı arkası kesilmeyecektir.
 
 
Avrupa futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak bir ülkede, futbolun saha içinden çok saha dışı olaylarla gündeme gelmesi FIFA'yı da bazı kararlar alması noktasında harekete geçirebilir.
 
 
Eski tas eski hamam olduğu sürece yeni bir skandaldan sonra buluşmak üzere hoşçakalın..
 
 
 
mrhiko@gmail.com
Bu yazı 1521 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum