içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

57'SİNDE 7 GİBİ HİSSETMEK...

 

Yarın 57 yaşıma basıyorum. Ellisini yedim, kaldı geriye yedi. Yedi bucak dünya gezileri esnasında 107 hala gezmediğim, sohbet etmediğim kabilelerin sayısı, iletişimde olduklarımdan daha fazla. 

 

Bilmediklerimizin her zaman bildiklerimizden ya da bildiğimizi sandıklarımızdan daha fazla olması gibi. Yine de her gezide, her etkinlikte sanki yedi yaşında bir çocuk gibi heyecanlanıyorum, bir coşku ve motivasyonu taşıyorum. İnsana yaratıcılığın ve kendini keşfetmenin zinde yolculuğunu, tabiatın bilgelerinden aldığım ilhamla yoğurduğum etkinlikleri düzenlerken ve paylaşırken. 

 

1 Temmuz hoşgeldin. Jupiter Almaderan'dan geçip yengeç burcunu etkileyecekmiş. Hiç anlamam bu burçlar, astroloji işinden. Bir insanın göreceli bir zaman mevhumunda yılın herhangi bir gününde doğmasının da aslında benim açımdan pek de öyle ehemmiyeti yoktur esasında yeni başlangıçlar ve dostlar ile yeniden kaynaşma dışında . 

 

57 yaşındayım ve her zamankinden daha canlı ve diri hissediyorum, bu da yaşın gerçekten sadece bir sayı olduğunu kanıtlıyor desem bir klişe olurdu. Peki cümleyi baştan söyle formüle etsem nasıl ? 57 yaşındayım ve 60 yaşıma göre daha fit ve bilge sayılmam. 

 

Dans etmek için 57'sinde 60 yaşıma göre playlistimde daha az şarkı ve eser var. Ama olsun  her gün yeniden anlamlandırmaya çalıştığım hayatı amansız bir kararlılıkla ve doğallığıyla ying-yang birarada kucaklıyorum.

 

Varsayımlara, önyargılara, ezbere ve değerlere dayanarak kararlar almaktan uzak yaşamaktan da hayli memnunum. Böylesi kararlar kendi  eylemlerime rehberlik etmiyorlar diyebilirim. Aklımı başımda tutmayı da sanırım başarıyorum yani ne pespembe olgular karşısında aklım başımdan gidiyor ne de başka bir gri olgu ile aklım başıma geliyor. 

 

Aklımı kafamda, zihnimde, bedenimde, tutabiliyorum sanırım.  Koşu, kuvvet antrenmanı, aerobik egzersiz gibi daha yoğun egzersizler yok hayatımda ama aralıksız dört saat dans edebilirim. Kilometrelerce yüzebilirim, suda nefesimi tutarak yarı olimpik bir havuzu baştan sona gidebilirim. Biraz basket atarım, bir çocuğun sokakta kaçırdığı bir topa şut atabilirim. 

 

Daha az enerji sarfederek emekli maaşı ile hayırsız çoluk çocuk, torun torbasının ihmal edip kendi ağırlığının 2 katı alışveriş çantasını çekelemeye çalışan bir ihtiyara yardım edebilirim. Ya da ihtiyacı olan bir can dostuma yardımcı olmak için bir hazdan vazgeçebilirim yani yaşamboyu insan olmaya çalışabilirim.

 

Önemli olan yaşadığımız yıllardan ziyade nasıl yaşadığımız, ne kadar çevik, zinde olduğumuz ve hayatı ne kadar anlamlandırabildiğimizdir.  Öz bakımı önceliklendirerek, kandolaşımı güçlü metabolizması hızlı ve dengeli, sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyerek, kucaklayıcı evrenselliğini ve kapsayıcılığını gözeterek hem bedeni hem de zihnimi güçlendirmek için MIM CHI 360  farkındalığı uygulayarak, hayata karşı olumlu bir bakış açısı geliştirerek ve derin bir öz sevgi duygusu besleyerek, olabildiğince zarif bir şekilde  anlamlı felsefi yaşam perspektifi geliştirip sonra onu yıkıp yeniden inşa etmek  bana hiç uzak değil. 

 

Yaşlanmadan yaş almak ve 57'sinde 7 gibi hissederken dünya gezileri rotasında tanıştığım yerliler ve kabilelerden esinlendiğim bir MIM CHI programı ise Temmuz'un ilk haftası ufukta. MIM CHI 360 Drama Dans Tiyatrosu işle doğum belgenizdeki sayı ne olursa olsun, yaş alsak da kim olduğumuzun özü yaşsız kalsın mı ? 

 

O halde bir de etkinlik bülteninde neler yer almış bakalım... 

 

***** 

 

Çigdem Yorgancıoğlu Mim Chi 360 Dans Tiyatrosu Sloth Coffee’de...

 

Cadde 24 Residence tamtamlarla MIM CHI 360 tango esintisine gün sayıyor. 

 

Dünyanın 5 kıtasında 107 ülke gezmiş olan ve dünyada MIM CHI 360 ile pek çok etkinlik yapmış ve ülkemizi en son Çin’de temsil etmiş olan ekonomist eğitmen, lisanslı sporcu, sporcu koçu ve antrenör performans sanatçısı H. Çiğdem Yorgancıoğlu ile MIM CHI 360 DANCE DRAMA TİYATRO FELSEFE etkinliği, KABİLE DANSLARI ve MIM CHI 360 TANGO DANSI'NA BİR MERHABA sizinle.

 

MIM CHI 360 KABILE DANSI'NDAN TANGO'YA...

 

#genclikiksirini keşfet.. 

 

Çiğdem Yorgancıoğlu Mim Chi 360, kişinin kendi güçlü yönlerini, niteliklerini ve değerlerini geliştirmelerine olanak tanırken, güçsüz yanlarını tanıyıp onları güçlendirme çalışması içine doğru alan bir deneyim.

 

Bu esnada bireyin mukavemet kazanmalarında fayda sağlayabilecek bir kurgusu olan bilişsel ve bedensel çakraların toksik etkilerden arındırılmasına olanak veren modüllerden oluşmaktadır. 

 

Etkinlik ve gösteri, Sürdürülebilir Kurumsal Sağlıklı Yaşam Programları Ve H.CIGDEM YORGANCIOGLU MIM CHI 360 DANCE DRAMA THEATRE YENİ NESİL MENTAL- BEDENSEL ZİNDELİK, GENCLIK ÇEVİKLİK ,YARATICILIK REKREASYON ETKİLEŞİMLİ  ATÖLYELERİ kapsamındadır. 

 

“Zinde olalım, çevik olalım. Hem kalori verelim, hem eklemlerimiz açılsın, duruşumuz düzelsin. Enerji meridyenlerimiz dengeye girsin. Etkileşim ve iletişim artsın. Hafızamızı güçlensin ama içinde ezber olmasın. Algı ve motor becerilerimiz daha da gelişsin, stresten uzaklaşalım, yürüyüşümüz ve omurgamız düzelsin. 

 

Biraz hareket edelim. Hem biraz müzik, eğlence olsun, hem yeni şeyler öğrenelim. Hem de yaratıcılığımızı kullanalım keyifli bir saat geçirelim. İçinde dans, müzik, hareket, tiyatro, felsefe, yaratıcılık olsun. Tabiatın kokusuna da yaklaşalım ve dostane bedensel ve bilişsel esnekliğin tadına varalım. 

Yaşam ve iş zekası da yüksek zinde ve çevik, ezbersiz doğaçlamalarla ve farklı disiplinlerin, etnik kültürlerin ve dansların füzyonu ile zenginleştirilmiş bir sosyal aktivite, atölye deneyimi yaşayalım. Biraz gülelim, kahkaha atalım ve içimizdeki duyarlılıkları da keşfedelim.  

 

Yaşadıklarımız aklımızda gönlümüzde kalsın. Daha sonra da tekrar etmek için heyecan duyalım diyorsanız, MIM CHI 360 Drama Dance Theatre Etkileşimli Atölyeleri'nden ikisini Cadde 24 Residence 'daki SLOTH COFFEE sizin için seçti. Hem  doğaçlama kabile dansları, hem de Arjantin tango deneyimi. Bu bütünleşik program 2'si bir arada sizin için !

 

Can alıcı renkli bir aksesuarını al Gel, Eğlen, Öğren , Dinlen...

 

*****

 

Çiğdem Yorgancıoğlu Drama, Dans ve Teatral Dans Kariyerinden Bazı Örnekler ve Yurtdışı Türkiye Temsili... 

 

**  Bale –Şişli Terakki Lisesi İlkokul – Short Term Activities – Kısa dönem okul faaliyetleri, 
**  Folklor Şişli Terakki Lisesi - İlkokul-Short Term Activities Kısa dönem okul faaliyetleri,
**  Okul Korosu  ve solo performans ve tiyatro rolü  Şişli Terakki Lisesi – İlkokul Mezuniyet tören gösterisi, 
**  Modern Dance Bosphorus University Boğaziçi Üniversitesi –Teacher/Öğretmen :Zeynep   Günsur, 
**  1985 -Boğaziçi Üniversitesi Theater Club-BÜO Boğaziçi Oyuncuları. Tiyatro ilk başlangıç,  
**  1994 United Kingdom Porto Bello - Solo & Contact Improvisation Dance, 
**  1998 Budapest Vaci Utca MIM CHI 360 Street Dances – Kurt Cobain Breezes, 
**  Czech Republic 2005 Mim Chi Street Dance Football Style –Kafka Metamorfoz Dance-“Krizalit Kristalin”  
**  1997 New York Central Park  Sirtaki Style Mim Chi Dansı Coloured Pants,
**  Maori Tribes  2003 New Zealand Rotorua –MIM CHI Haka Dance Mım chi fusion –“haka shaka” 
**  Masai Mara Tribes-Kikuyu Tribes  Dance 2008 ;Kenya (Last Session :Hakuna Matata Mım Chı 360 MIM CHI 360 Kabile Dansları, 
**  2000 Holland Dam  Square MIM CHI 360 Street Dance, 
**  2002 Madrid Plaza Mayor -Silence,
**  2004 Athens Sirtaki MIM CHI style fusion –Greek Mythology PROMETHEUS BAKUS AND FIRE, 
**  2005 August ,Opera Style Mim Chi drama dance theatre Wien Austria, 
**  2005 Antakya –Zaman Güneşi - Teatral Poetika  sponsored Akşam Gazetesi SkyTurkTV,
**  2005-2006 Cezayir Restoran-Cafe 8  Fransız Sokağı –MIM CHI 360 Teatral, 
**  2007 September  Newyork Les Paul Concert –After Party Mim Chi 360 Physical Shape Style to Olivia Newton John (meeting with Les Paul and Olivia Newton John), 
**  2009 India Bombay _Indian Katak Dance  Style MIM CHI 360, 
**  2008 –Bahamas Caribbean Salsabely  Style Mermaid Dance-Junkanoo Practises with MIM CHI 360, 
**  2008 Art Theatre Dance Performance leader for activities  for kids in TEKMAN ERZURUM by TURKCELL, 
**  Dubai January 2006 Uae Mım Chı 360  Indian Dance Style, 
**  Qatar October 2009 Doha After Performance Indian Style Mım Chı – Turkish Belly Fusion –broadcasted on Al Jazeera TV , Hindi Jai Channel ,Qatar Tribunes, 
**  İznik Folklor Festivali Juri Üyesi - 2. İznik Uluslararası Folklor Festivali, 
**  2018 April, Tokyo Japan MIM CHI 360 Sakura Dance –Kendo style –Kabuki Style, 
**  2018 December, China Guangzhou War Dances –broadcasted live on TV –Çin Tv'lerinde naklen ve banttan yayınlandı, 
**  Tangoda Yemeni Ministry Of Internal Affairs- Tasev –Gaziantep Yemenisi Yaşatma Derneği, 
**  Tango Terapi Platformu : Founder –Kurucu 2020,
**  Ci Tango Talks :Originator –Anchorwoman,
**  Tango Event Organizer :Fair Tango Event Curator ICC Lütfi Kırdar Istanbul March 2020 (4 days)/Tango Etkinlik Organizatörü, 
**  Lions Club Guest -Tango Social Dance Performance with one of social dance partner  2023,
**  Historical Husrev Kethuda Hamam Mım Chı 360 Victory Dances –Opening Cocktail Dance 2023 Sept., 
**  Büyükada Adalar Kültür Derneği 2023 Sept -MIM CHI 360 Authentic Improvisation Otantik Doğaçlama Solo Contact Enigma Dance, 
**  Next Pera Teatral Doğaçlama Kabile Danslarına Giriş, 
**  Lions Club Guest -Tango Social Dance Performance with one of social dance partner  2023,
**  MimChi –Salon Dansları Paso Doble-Kanto Hybrit –Cigdem Yorgancioglu Seval Ugur Mutlu 2024 March,
**  Bahariye Ortaokulu 19 Mayıs 2024   6 +1  haftalık yoğunlaştırılmış  programla 5. Sınıf öğrencileri  drama dans etkinliğine atölyelerine ve 19 Mayıs gösterisine hazırlama ve sahne gösterisi...

 

Görüşmek üzere... 

Bu yazı 2274 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum