içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AVRASYA EKONOMİK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ...




Marmara Grubu Vakfı tarafından yirmi yedi yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 27’ncisi, İstanbul’da, 20 cumhurbaşkanı ve çeşitli ülkelerden gelen diplomat, siyasetçi, iş ve bilim insanı ile din adamlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 21-22 Şubat 2024'te, İstanbul'da 27 yıllık bir  başarı hikayesi: Elitler değil, uluslararası alanda sözü olanlar konuşacak  Krizden İstikrara; Güveni Yeniden Kurmak

Marmara Grubu Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği bu etkinlikler, “ekonomi zirveleri” olarak anılmış olsalar da, insanlığın yararına olacak ve küresel barışa hizmet edecek her görüşe açık bir platform olduğundan, küresel çapta ünlenmiş bilim, iş ve din adamlarının da görüş ve düşüncelerini ifade edebildikleri etkinlikler oluyor.

 

Marmara Grubu Vakfı, bu zirvelerde konuşulanları, sunulan bildileri kitaplaştırıyor, tarihe not düşüyor. 

 

27’nci Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin oturumuna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, TBMM NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükelçi Merve Safa Kavakcı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Sekreteri Asaf Hajiyev, eski bakanlardan Ali Talip Özdemir ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 21-22 Şubat 2024'te, İstanbul'da 27 yıllık bir  başarı hikayesi: Elitler değil, uluslararası alanda sözü olanlar konuşacak  Krizden İstikrara; Güveni Yeniden Kurmak

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Akkan Suver, dünyada küresel krizlerden geçildiğini, iklim krizi, su kıtlığı, atık yönetimi ile boğuşulduğunu, itilaflar ve savaşlar yaşandığını belirterek, “Gezegenimizde çatışmanın nedenini oluşturan itilaflar, savaşlar ve küresel iklim değişikliği ile ekonomide durgunluktan dolayı korkunç bir fırtına yaşıyoruz. Daha insancıl bir dünya için uluslararası iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen diplomatik dil ve diplomasi kayboldu. Devletlerarası farklı ilişkilerin geliştiği yeni bir dönemin başlangıcındayız. Arkalarında popülizm ve demagojinin bulunduğu bu ilişkiyi son derece tehlikeli bulduğumuzu belirtmek isterim" dedi. 

 

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev de, Marmara’nın Asya ve Avrupa arasında köprü olduğunun belirterek, Türkiye ile Azerbaycan’ın, tarihi ve kültürel geçmişleri, sahip oldukları zenginlikler ve jeostratejik konumları nedeniyle, hem bölgesel hem de küresel aktörler olduklarını kaydetti. 

 

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin açılışında, Dr. Akkan Suver tarafından, bir robota, Marmara Grubu Vakfı’nın üyelik rozetinin takılması ve “Ada” isimli robotun Marmara Grubu Vakfı’na Fahri üye olarak kabul edilmesiyle dünyada bir ilk yaşandı. Bir robot, bir Vakfa üye oldu.

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde, dünyada bir ilk; Robot Ada Vakıf üyesi oldu

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin bir büyük kültürel etkinliği de İstanbul Kent Orkestrası tarafından tertiplenen Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği konserleriydi. 

 

Davetliler arasında bulunan Azerbaycan’ın ünlü tenoru Samir Caferov’ın sürpriz konseri de dakikalarca alkışlandı.

 

Bu yazı 863 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum