içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

VİZE VERMİYORLAR

Avrupa ülkeleri Türklere vize randevusu vermeyi durdurma kararı aldı.

 VİZE VERMİYORLAR
Haberi Sesli Dinle

 

Avrupa ülkeleri Türklere vize randevusu vermeyi durdurma kararı aldı.

 

Avrupa ülkeleri Türklere vize randevusu vermeyi belirsiz bir süreliğine durdurma kararı aldı.

 

 

 

Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik vize politikasının giderek kötüleştiği belirtiliyor. Turizm Güncel’e konuşan seyahat acente temsilcileri, uzun zamandır devam eden sorunun giderek kötüleştiğini, bazı ülkelerin ise turistik vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğunu kaydediyor.

 

Avrupa ülkelerine turist götüren bir Türk acentenin yetkilisi “Bir süredir zaten 1 – 1,5 ay sonrasına vize randevusu veriyorlardı. Şimdi randevuyu iki ay sonrasına veriyorlar.”  yorumunu yaptı.

 

Gelinen noktada, Türklerin en çok vize başvurusu yaptığı Almanya, İtalya ve İspanya başta olmak üzere bazı Schengen ülkelerinin bir haftadır vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğunu açıklayan seyahat acenteleri ileri tarihli planlamalarının tehlikeye girdiğine dikkat çekiyor.

 

Şu anda Fransız konsolosluğunun temmuz sonuna randevu verdiği, Yunanistan’ın ise acentelere kota uyguladığı öğrenildi. Yunan konsolosluğunun kimi acenteye günlük 3-5 kontenjan verdiği, kimine ise hiç kontenjan vermediği belirtilirken, bu durumun seyahat acentelerinin zora soktuğuna dikkat çekiliyor.

 

Seyahat acenteleri, özellikle temmuz ayı için planladıkları turlar konusunda endişeli. Çünkü, vizelerin tur tarihine yetişmemesinden korkuyorlar.

 

TURİZMAGAZİNE DERGİSİ

 

Tarih: 24-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum