içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tesla İstanbul sokaklarında taksi olarak boy gösterecek

İstanbul sokaklarına yeni bir soluk getirecek olan Tesla, yüzde yüz elektrikli modeliyle İstanbul'da taksi olarak hizmet vermeye başlayacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü "Turkuaz Taksi" projesi çerçevesinde yüzde 100 elektrikle çalışan kentin turkuaz renkli ilk taksisi, test sürüşlerine başladı.

Tesla İstanbul sokaklarında taksi olarak boy gösterecek
Haberi Sesli Dinle

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü "Turkuaz Taksi" projesi çerçevesinde yüzde 100 elektrikle çalışan kentin turkuaz renkli ilk taksisi test sürüşlerine başladı.

Sarı taksilere göre yüzde 15'lik farklı tarife ile çalışan Tesla marka turkuaz takside indi-bindi ücreti 11,50 lira. Şimdilik bir adet olan turkuaz taksinin sayısının yakında 200 olması planlanıyor. Araçta, iTaksi, navigasyon ve kamera sistemleri mevcut.

İTEO Başkanı Yahya Uğur, projeyi hayata geçirdikleri için mutlu  olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızla taksicileri buluşturan  toplantılarımızda, kendilerine ÖTV oranının yüksekliğinden dolayı otomobil  kalitemizi yükseltemediğimizi arz etmiştik. Hükümetimiz bu talebimize duyarsız  kalmadı ve taksilerde bir kereye mahsus ÖTV muafiyeti sağlandı. Bizler de  taksiciye sağlanan bu desteğe duyarsız kalmayıp otomobil segmentlerimizi  yükseltme çalışmalarımızı hızlandırdık." ifadelerini kullandı.

Yahya Uğur, yüksek segmentli taksilerle Uber'i bitireceklerini ifade  ederek, şunları kaydetti: "Uber sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Bu konu ile ilgili  çalışmalarımızı fazla gündeme getirmemek kaydı ile zaten dört senedir  sürdürüyoruz. Konu mahkemede, bu sebeple daha fazla konuşarak reklamdan beslenen  bu korsan oluşumu desteklememek gerekir. Bizler İstanbul taksicileri olarak  Uber'i bağırarak değil, otomobil ve şoför kalitemizi yükselterek bitireceğiz.  Bugün son model, dünyada dahi henüz yaygın olarak bulunmayan Tesla ile  müşterilerimize hizmet verebiliyorsak bu durum taksiciliğin değişen vizyonu için  çok önemli bir göstergedir. Bu taksilerimizin şoförleri özel seçileceğinden  müşterilerimizin keyifli ve konforlu yolculuklar yapacağını düşünüyoruz."

Tarih: 17-10-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum