içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KAPINI KAPAT TASARRUF ET

Fabrikalarda Açık Tutulan Kapılar, Isıtma Giderlerini Yükseltiyor…

 KAPINI KAPAT TASARRUF ET
Haberi Sesli Dinle

 

Fabrikalarda Açık Tutulan Kapılar, Isıtma Giderlerini Yükseltiyor…

 

Fabrikalarda sık sık açılan veya sürekli olarak açık tutulan kapılar nedeniyle kontrol edilemeyen hava hareketleri; ısıtma giderlerini yükseltiyor. Ancak alınacak önlemlerle ısı kayıplarını önlemek mümkün.

 

Madrid Politeknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre yüksek verimliliğe sahip hava perdeleri, fabrikalarda ve depolarda açık tutulan kapılardan kaynaklı ısı kayıplarını önleyip, enerjiden yüzde 30’lara varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

 

“Hava perdeleri, endüstriyel tesislerde ki iç ve dış ortam havasının ayrılmasında bir bariyer görevi görüyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, endüstriyel tesislerin hava perdeleri ile sağlayacağı avantajlara dikkat çekti.

 

Fabrikalarda ve depolarda oldukça yüksek olan sevkiyat trafiği nedeniyle sürekli olarak açılan veya açık tutulan kapılar, ısı kayıplarına neden oluyor. Isı kayıpları ise işletmelerin elektrik veya doğalgaz faturalarını yükseltiyor. Çünkü soğuk havalarda kontrol edilemeyen hava hareketleri; ısıtma sistemlerinin sürekli olarak çalışması anlamına geliyor.

 

Yüzde 30’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor

 

Madrid Politeknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre yüksek verimliliğe sahip hava perdeleri, fabrikalarda ve depolarda sürekli olarak açılan veya açık tutulan kapılardan kaynaklı ısı kayıplarını önleyip, enerjiden yüzde 30’lara varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

 

“Hava perdeleri, endüstriyel tesislerde ki iç ve dış ortam havasının ayrılmasında bir bariyer görevi görüyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, sözlerine şöyle devam etti:

 

Isıtma sistemleri üzerindeki yükü azaltıyor

 

“Endüstriyel tesislerde ve depolarda giriş kapısının üst kısmına veya yanına yerleştirilen hava perdeleri iç ortam havasını, dış ortam havasından ayırarak, çalışanlar için konforlu bir iç mekân hava sıcaklığı sağlıyor.

 

Isı kayıplarını en aza indirip, mevcut ısıtma sistemleri üzerindeki yükü azaltan hava perdeleri, endüstriyel tesislerin enerji faturalarını yüzde 30’lara varan oranlarda düşürüyor.

 

Cereyanı önleyip, çalışanların sağlığını koruyor

 

Fabrika ve depoların iç mekânlarında, dış hava şartlarından kaynaklı hava değişimlerini önleyen hava perdeleri, böylece kapalı mekânlardaki cereyanı önleyerek, çalışanların sağlığını da koruyor.

 

Hava perdeleri yalnızca soğuk hava akımlarını durdurmakla kalmıyor, aynı zamanda iç mekâna; böcek, toz, partikül ve koku girişini de önlüyor” dedi.

 

Hava perdelerinde ileri teknoloji “Silversun”

 

Çukurova Isı’nın yatay olarak dizayn edilen Silversun SACH gaz yakıtlı hava perdeleri, 6 metre yüksekliğe kadar etkili çözümler sunuyor. Soğuk havalarda üflediği havayı ısıtıp, ortamda ekstra konfor sağlayan Silversun SACH ile termostatik kontrol de yapılabiliyor.

 

Kapı yanlarına dikey uygulanan Silversun SACV serisi gaz yakıtlı hava perdeleri ise 4 metre yüksekliğe kadar etkili çözümler sunuyor.

 

Kolay kullanım özelliği ile kullanıcı dostu çözümler sunan Silversun hava perdeleri, uygulamada sağladığı hızlı ve kolay kurulum avantajıyla da fark yaratıyor.

 

 

 

BALKAN EKONOMİ HABERK AJANSI

 

Tarih: 24-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum