içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AKILLI TELEFON DÜNYASINDA HONOR X9a DÖNEMİ

Honor X9a, orta segmentte yer alan bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor.

AKILLI TELEFON DÜNYASINDA HONOR X9a DÖNEMİ
Haberi Sesli Dinle

 

 

Honor X9a, orta segmentte yer alan bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor.

 

Honor X9a, orta segmentte yer alan bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Telefonunun kavisli ve ince tasarımı oldukça dikkat çekiyor ve elde çok kibar duruyor. Ağırlığı ise sadece 175gr. olan cihazı elinize aldığınızda size premium cihaz kullanım hissi veriyor. Çift Sim kart desteğine de sahip telefonun yetenekleri bir hayli fazla. Telefon hakkında ilk söylememiz gereken 5G’yi desteklemesi. 5G Türkiye’de kullanılmaya başladığında telefonunuz buna hazır olacak.

 
 

Honor X9a İyi Bir Performans Sunuyor

Qualcomm Snapdragon 695 yonga setiyle gelen ürün aynı zamanda Adreno 619 grafik işlemcisine de sahip. Üzerinde bulunan 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile anlık olarak onlarca uygulamayı arka planda sorunsuz çalıştırıyor. Telefon 8GB RAM özelliğine sahip ve HONOR Turbo RAM teknolojisi ile size fazladan 5GB RAM sunuyor. Telefon, 800 nit ekran parlaklığı sağlayarak dış mekanlarda bile net olarak kullanabilmemize olanak sunuyor. Akıcı bir görüntü sağlayan ekran yenileme hızı ise 120Hz bandında. Cihaz kutudan Android 12 ve üzerinde Magic UI 6.1 arayüzü ile çıkıyor. Telefonda ayrı bir mikro SD kart desteği bulunmuyor.

 

Ekran Yapısı ve Ses

Honor X9a’nın 1080×2400 piksel çözünürlüğünde görüntü sağlayan, kenarlarında kavis olan, 6.67 inç boyutunda AMOLED bir ekranı bulunuyor. Telefonda stereo hoparlör bulunmuyor. Cihazda sadece mono bir hoparlör var.

Sensörler ve Yüz Tanıma Özelliği

Honor X9a,’nın ekranına parmak izi sensörü entegre olarak hızlı ve güvenli çalışıyor. Ayrıca ek olarak güvenliği arttırmak için ön kamera vasıtasıyla yüz tanıma da yapıyor. Ayrıca telefon üzerinde Jiroskop, pusula, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü ve ivmeölçer bulunuyor. Cihaza NFC özelliği dahil edilmiş.

5100mAh Güçlü Batarya

Telefonun batarya kapasitesi ise 5100mAh seviyesinde. Çok yoğun kullanımda bile 2 günü çok rahat ve sorunsuz geçirebiliyorsunuz. Bu kadar ince bir telefonda böylesine yüksek bir pil kapasitesinin eklenmesi telefona ciddi bir katma değer eklemiş. Telefonun 40W HONOR Hızlı Şarjını kullanarak yarım saatlik bir şarj ile 12,5 saat aralıksız video izleme zamanı sunuyor. Telefon USB Type-C çıkışından şarj edilebiliyor. Cihazda kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.

 

Kavisli Ekran

Telefonun kavisli ön camı düşme ve darbelere karşı aşırı dayanıklı. HONOR X9a’nın düşmeye oldukça dayanaklı kavisli ekranı 900Mpa’nin üzerinde artırılmış dirence sahip ve bu ekran 0,65 mm güçlendirilmiş bir cam kullanıyor.

Farklı Özelliklerdeki Kameralar İle Hiçbir Anı Kaçırmayın

Honor X9a’nın arkasında metrik halka kamera dediğimiz bir çember içine yerleştirilmiş kameralar bulunuyor. Bu kameralardan ilki yapay zeka ile güçlendirilmiş 64 megapiksellik ana arka kamera. Bu kamera zorlu ışık koşullarında bile etkileyici fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Ekstra geniş açı görevini yürüten ikinci kamera ise 5MP. Telefon, makro çekimler için ise 2MP’lik üçüncü bir arka kamera kullanıyor. Telefonun ön yüzünde ise 16 MP çözünürlüğe sahip özellikle selfie çekerken tatmin edici bir performans sunan bir ön kamera bulunuyor. Video Kayıt Çözünürlüğü 1080p (Full HD), Video FPS Değeri ise 30 fps.

Kutu açıldığında içinden çıkanlar

Renkler

Telefon Türkiye’de titanyum gümüş ve zümrüt yeşili rengiyle satılıyor.

Sonuç

Honor X9a, yukarıda belirtilen özelliklere bakıldığında orta sınıf segmentte değerlendirilebilecek akıllı bir telefon. Telefon, ince tasarımı, oldukça yüksek pil ömrü, kavisli ve parlak ekranı ve genel performansı ile iyi bir tercih olabilecek özellikler barındırıyor.

 

TECHNO-RAXET STARTEXT

 

 

 

Tarih: 23-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum